Thursday, February 20, 2014

Internship Application Nightmare X_X


Kebanyakan students uni akan happy and ta saba2 bila dah hampir tamat pengajian.. Me neither~
I am so excited to finished my last semester with internship and start working in the industry.. of course to earn lotssssss of moneyyy... jeloz tgk org len sume ckop bulan je ade fulus...

Berbalik kepada cerita internship.. I dont know whether i'm overexcited to apply more than 50 company just for my internship... Yup mmg rajin enn..?? TATAPI... GUESS WHAT?? NONE OF THEM ACCEPTING ME...hengggg..sob..sob.. (Fact: There's a countable respond from the comp. tp terpaksa reject atas sebab2 like transportation or xde kkosongan)

Ni antara company2 yg aku mtak... ta termasuk yang aku isi kat portal2 rasmi dorg...











































I'm desperately hope that peribahasa "tuah ayam ada kat kaki and tuah Manusia siapa yang tau tu berpihak pada aku.... The official date for internship is on 3rd March 2014... Some of my friends already start their internship...I felt damn frustrated, because I can't even blaming anyone.. Pihak Syarikat or Pihak Pengurusan Fakulti... both tend to show their own excuses, kesibukan, kepenatan, and emosi terganggu je memanjang....(Fact lagi: Aku start apply dari cuti semester 4 dan awal semester 5..)

Kadang2 rasa cam bila asik2 call utk follow up and yakinkan comp. yang kite btl2 nak kje...
takut mendesak sangat...
So aku banyak bg space, masa, and more than enough time for the comp. to decide nak terima or tidak permohonan aku.. but agaknye tak ckup kot masa yang aku bagi.... sampai ke sudah ta reply2...
Professional katanya... hurmmm...sakit pulek ati kite~

BARU INTERN JE PON... BELOM KERJA LAGI...huuu~

This is one of the extreme ujian of kesobarannnnn... 
Camane pn I can't give up now... because my degree isn't complete yet...howwno~ Nak lepak2 cuti sem kat rumah pn rse ta tenang kot...haih... 
Kepada sesiapa yang pernah merasa the same experiences.. I think I could understand you more than anyone~ Actually I dont really wanted to share this entry but nampak tak frustnyer tangan ni...
rse nak taipppp blog entry sesangat~

Anyway... I'm still hoping for a good place for internship... Pleassssssssss
(I need your help Ya Allah... Permudahkanlah~ Tunjukkanlah~ Percepatkanlah~)




2 comments:

  1. mohon pada Allah untuk memudahkan urusan kita...insyaAllah ada jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. thanks for your advice...
      hrp2 allah makbulkanlah doa2 kami..

      Delete