Saturday, November 3, 2012

Forget POISON, Enjoy DELICIOUSness

Not to be confused, this is not one of the upcoming movie yang nak launch kat panggung arahan uncle David Teo yerp... hihi

to be more specific ni ha tajuk asal..

MEE SEGERA SEDAP TAPI MERBAHAYA???

(atau nama scientific sepanjang zaman di M'sia ni MAGGI :)


TADA...!!! (meleleh airliur...sllrrrpp)
This megi matters is not something yang extraordinary... ALSEBABNYA?
dari kecik lagi mak ayah kite slalu pesan jangan makan megi banyak2 tak elok untuk kesihatan.. kan?? kan??

If you are curious about the ingredient and tang mana yang bahayanya megi neh SILA LAYARI ENTRY DI SINI..(hehe malas nak repeat same entry)

Eventhough mee segera ini kategory makanan yang bole membawa masalah kesihatan tapi ianya sangat famous di serata donia lagi2 ASIAN COUNTRY... In fact, di pasaran kedai2 runcit-buncit, pasaraya-kotaraya sekarang ni dah mcam2 jenis mee segera di invent dengan packaging yang menawan hati sehingga  pembeli berasa serba salah kalo tak membelinya...!

Dari segenap lapisan masyarakat sume pn menggemarinya, dari org kebanyakkan smpai lah ke ultimately org bangsawan TANAH MELAYU....ahaks :)

GU JUN PYO  pn makan megi mentah lagi.! hahaha

Mengikut kajian pakar memandai (opinion aku sudeh) 
penggemar or pemakan meggi yang tegar adalah seperti berikut...
Ikut logik je...bukan fact oke :)













Personally aku ponnhh makan meggi (masak plak dengan cili api..huwahhh mmg ummph)ngeh3..

pandang je...this is mine..!
Yelerr,, im talking on behalf of student... bkannye all the time poket tu berisi je..
bile sampai je musim kemarau tu...perghh MEGGI LAR PENYELAMAT..! 
But, itu bukan alasan for us to continue eating tepung bergulung2 dengan perencah ini...!
We should always remind ourself supaya jangan Amalkan selaloo~ 

Jadikan Mee Segera bottom 2 out of 10 list of meal choices that you could eat today, tomorrow, and onwards..





By right, each individu sebenarnya must realize and know about their tahap ketahanan badan... 
Bcoz nowadays pye makanan mmg byk chemical pn...
Anyway hope everybody will stay healthy and happy to live our life,  orang kata bab makan ni tak boleh nak sekat sebabnya bila
KENYANG PERUT BARULA SENANG HATI... So this is my opinion..

Kalo ta bole nak cegah, lets just reduce :)

~Chillove~


No comments:

Post a Comment